Elofolk 2018

Hyvinkään Kaukasissa järjestetään jo toista kertaa kansanmusiikkitapahtuma Kaukas EloFolk lauantaina 18.8.2018. Tapahtumapaikkana toimii jälleen perinteinen Kaukasten Juhlatalo. Kuten ennenkin musiikkivalinnoista vastaa tapahtuman taiteellinen johtaja Timo Alakotila. Hän on taas vahvasti mukana myös estradilla useammankin kokoonpanon mukana! Huippuluokan artistikattauksessa ovat lisäksi mukana mm. harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi sekä irkkumusiikkia soittava Dublin 1930.

 

Tapahtuman järjestämisestä vastaa jälleen Kaukasten kulttuuriyhdistys Vanun Voima ry. Järjestelyissä on vahvasti mukana myös Kaukasten asukasyhdistys.

 

VANUN VOIMAN nimi viitaa kylän historiaan kahdella tavalla. Koko kylä on muodostunut Keravanjoessa olevan Kaukastenkosken ympärille. Koskenpartaalle perustettiin 1700-luvun puolella mylly ja sen jälkeen 1873 lankarullatehdas, joka myöhemmin siirtyi parempien puuvarantojen perässä nykyiseen Lappeenrantaan, jossa yhä toimii UPM:n Kaukaan tehtaat. Nimi siirtyi tehtaan mukana täältä Hyvinkään alkuperäisestä Kaukasista. Tämän jälkeen 1900-luvun alussa aloitti Kaukasissa vanutehdas, joka eri vaiheiden jälkeen jatkoi Suomen Vanutehtaan nimellä aina vuoteen 1998. Bambino-vaipat, Helmi-vanu ja Perfecta-terveyssiteet olivat kaikille tuttuja tuotemerkkejä. Kaukas on muista Hyvinkään kylistä erottuva teollisuuskylä ja sen teollisuushistoriasta tulee yhdistyksen nimen VANU osa.

 

Yhdistyksen nimen VOIMA osa viittaa urheiluseura Kaukasten Voimaan, joka vuodesta 1933 lähtien on pitänyt kylän nimeä kunniakkaasti esillä eri urheiluareenoilla aina olympialaisia myöten. Nykyisin Kaukasten Voiman pääpaino on Tuusulan puolella Jokelassa koripallon parissa, mutta perustamispaikallaan Kaukasissa pyörii edelleen lasten liikuntakerho ja Kaukasten Voiman jääkiekon entisaikojen suuruudet pelaavat Kaukasten jääkiekon talviklassikossa vuosittain kylän nykyjoukkuetta vastaan. Kaukasten Voima oli alkuaikoina myös vahva kulttuuritoimija teatteria ja orkesteria myöten.

 

Kaukas EloFolkin tapahtumapaikka Kaukasten Juhlatalo on Suomen Vanutehtaan 1934 rakennuttama kulttuurihistoriallinen rakennus, joka luo erinomaiset puitteet kansanmusiikille. Hyvinkään kaupunki omistaa Juhlatalon, mutta on vuokrannut sen Kaukasten asukasyhdistykselle, joka ylläpitää taloa ja vuokraa sitä tilaisuuksiin. Juhlatalon urheilukentän kupeelta alkaa juuri valmistunut Kaukasten luonto- ja kulttuuripolku, jolla pääsee tutustumaan Keravajoen koskiin ja kylän teollisuushistoriaan.

 

Tervetuloa Folkkaamaan Kaukasten kulttuurimaisemaan!

ELOFOLK 2018

Tapahtumasivu:

www.kaukaselofolk.fi

 

Kaukasten asukasyhdistys, Kaukas-tietoa: www.kaukas.org

 

Kaukasten juhlatalo:

https://kaukas.org/juhlatalo

 

Taiteellinen johtaja Timo Alakotila: www.timoalakotila.com

 

Kaukasten kulttuuriyhdistys Vanun Voima Facebookissa

 

 

LIPUT

 

Liput ennakkoon netistä:

www.lipputoimisto.fi

tai tuntia ennen ovelta

Osoite:

Kaukasten Juhlatalo

Jokipadontie 6, Hyvinkää

YHTEYSTIEDOT

© Copyright Vanun Voima ry 2018. All Rights Reserved.