Kaukas EloFolk

Lippujen myynti ovelta alkaa tuntia ennen konsertin alkua.

Noudatamme mahdollisten koronarajoitusten suhteen kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita. Ajankohtaiset Keski-Uudenmaan koronasuositukset- ja rajoitukset tästä linkistä

14.11. klo 18 

Isänpäivän iltamat

Kaukas EloFolk jatkaa viime vuonna alkanutta iltamaperinnettään ja sikäli voidaan hyvinkin puhua perinteestä, että Kaukasten Juhlatalossa on iltamia vietetty sen rakentamisesta 1934 alkaen ja Kaukasten kylässä jo sitä ennenkin. Tosin välillä oli muutaman vuosikymmenen tauko.


Nyt Isänpäivän Iltamissa 14.11. klo 18 on Kaukasten Juhlatalon estradilla luvassa vanhan ajan teatterikomediaa ja Kaisa Ristiluoman kansanmusiikkikonsertti.


Eero Alpi: Käärme


Illan aloittaa teatteriosuus. Tarjolla on todelliseen vanhan ajan iltamahenkeen sopien Eero Alpin kirjoittama ”1-näytöksinen pila” Käärme vuodelta 1925. Luvassa on naisnäyttelijöiden ilotulitus, jossa miehilläkin on roolinsa, myös Timo Alakotilan säestyksen myötä!


Eero Alpi oli tuottelias näytelmäkirjailija ja hän perusti 1917 oman teatteriseurueen Tekijän teatteri- nimisen teatteriseurueen, joka esitti ainoastaan Alpin kirjoittamia näytelmiä. Tunnetuin Alpin näytelmistä lienee Hallin Janne ja lisäksi hän kirjoitti lukuisia näytelmiä seuranäyttämöitä varten.


Alpi ehti toimia myös toimittajana Helsingin Sanomissa ja päätoimittajana perustamissaan aikakauslehdissä Näyttämötaide ja Suojeluskuntalaisen lehti.


Rooleissa: Auli Hyyrynen, Anna-Stiina Pouta ja Markku Nieminen.


Säestys: Timo AlakotilaKaisa Ristiluoma: Saari


Kaisa Ristiluoma tunnetaan niin solistina kuin yhteistyöstä toisten muusikoiden ja eri taiteenalojen, kuten teatterin ja tanssiteatterin osaajien kanssa. Kaukas EloFolkeissa Kaisa on esiintynyt aiemminkin Rönsyn ja T for Three:n mukana.


Tällä kertaa Kaisa Ristiluoma vie kuulijan matkalle luonnonkauniille Saarelle, paikkaan, jossa kuulija voi hiljentyä, sulkea silmänsä ja uppoutua omaan maailmaansa. Saaren musiikissa kuuluu Kaisan rakkaus kansanmusiikkiin ja luontoon, joka on voimakkaasti läsnä myös Antti Lindholmin maalailevassa äänimaisemassa. Kokonaisuuden sitoo yhteen Sari Lehtimäen henkisyyttä ja läsnäoloa huokuvat tekstit, joiden kantava ajatus on löytää onni jokaisesta hetkestä.


"Anna ilon linnun lentää. Anna sen linnun olla vapaa, vailla rajoituksia. Täynnä uskoa omaan itseensä ja elämäänsä."


Musiikin sävellys & sovitus: Kaisa Ristiluoma

Runot: Sari Lehtimäki

Äänimaisema: Antti LindholmKonsertti-info


  • Isänpäivä Iltamien kokonaiskesto väliaikoineen on n. 2 tuntia.
  • Liput Iltamiin maksavat 20 € ja niitä voi varata ennakkoon sähköpostilla liput@kaukaselofolk.fi tai ostaa ovelta, alkaen tuntia ennen esitystä. Maksuvälineenä käyvät kortti ja käteinen.
  • Konserttipaikkana on perinteiseen tapaan Kaukasten Juhlatalo (Jokipadontie 6, Hyvinkää), jossa on tarjolla runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
  • Konserttiin on lisäksi ilmainen kuljetus Jokelan asemalta klo 17.20 ja 17.50.
  • Kyläkahvila vastaa tarjoomuksista ennen konserttia ja väliajalla!Tervetuloa Kaukasten juhlatalolle!

Ohjeet konserttiyleisölle

Voidaksemme nauttia konsertista yhdessä turvallisesti, pyydämme sinua huomioimaan seuraavat asiat:


* Sisätiloissa suositellaan käytettäväksi maskia. Tarkemmat ohjeet maskien käyttöön Keusoten sivuilta.

* Jos sinulla on flunssa- tai vatsaoireita, jää kotiin lepäämään ja parantumaan rauhassa. Tule konserttiin vain terveenä.

* WC:ssä käyntisi jälkeen muista pestä kädet saippualla ja käytä käsidesiä.