Kaukas EloFolk

Yleistä EloFolkista

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa


Kaukasten asukasyhdistys, Kaukas-tietoa: www.kaukas.org


Kaukasten juhlatalo:

https://kaukas.org/juhlatalo


Taiteellinen johtaja Timo Alakotila: www.timoalakotila.com


Pääsyliput ennakkoon netistä:

Lipputoimisto


Kaikkiin konsertteihimme ilmainen kuljetus Jokelan asemalta.


Konserttikäynnillä kannattaa tutustua myös

Kaukasten luontopolkuun (katso reitti ja kohteet tästä)

Hyvinkään Kaukasin Juhlatalon EloFolk-konserttien järjestämisestä vastaa Kaukasten kulttuuriyhdistys Vanun Voima ry yhteistyössä Kaukasten asukasyhdistyksen kanssa.

 

VANUN VOIMAN nimi viitaa kylän historiaan kahdella tavalla. Koko kylä on muodostunut Keravanjoessa olevan Kaukastenkosken ympärille. Koskenpartaalle perustettiin 1700-luvun puolella mylly ja sen jälkeen 1873 lankarullatehdas, joka myöhemmin siirtyi parempien puuvarantojen perässä nykyiseen Lappeenrantaan, jossa yhä toimii UPM:n Kaukaan tehtaat. Nimi siirtyi tehtaan mukana täältä Hyvinkään alkuperäisestä Kaukasista. Tämän jälkeen 1900-luvun alussa aloitti Kaukasissa vanutehdas, joka eri vaiheiden jälkeen jatkoi Suomen Vanutehtaan nimellä aina vuoteen 1998. Bambino-vaipat, Helmi-vanu ja Perfecta-terveyssiteet olivat kaikille tuttuja tuotemerkkejä. Kaukas on muista Hyvinkään kylistä erottuva teollisuuskylä ja sen teollisuushistoriasta tulee yhdistyksen nimen VANU osa.

 

Yhdistyksen nimen VOIMA osa viittaa urheiluseura Kaukasten Voimaan, joka vuodesta 1933 lähtien on pitänyt kylän nimeä kunniakkaasti esillä eri urheiluareenoilla aina olympialaisia myöten. Nykyisin Kaukasten Voiman pääpaino on Tuusulan puolella Jokelassa koripallon parissa, mutta perustamispaikallaan Kaukasissa pyörii edelleen lasten liikuntakerho ja Kaukasten Voiman jääkiekon entisaikojen suuruudet pelaavat Kaukasten jääkiekon talviklassikossa vuosittain kylän nykyjoukkuetta vastaan. Kaukasten Voima oli alkuaikoina myös vahva kulttuuritoimija teatteria ja orkesteria myöten.

Kaukas EloFolkin tapahtumapaikka Kaukasten Juhlatalo on Suomen Vanutehtaan 1934 rakennuttama kulttuurihistoriallinen rakennus, joka luo erinomaiset puitteet kansanmusiikille. Hyvinkään kaupunki omistaa Juhlatalon, mutta on vuokrannut sen Kaukasten asukasyhdistykselle, joka ylläpitää taloa ja vuokraa sitä tilaisuuksiin. Juhlatalon urheilukentän kupeelta alkaa juuri valmistunut Kaukasten luonto- ja kulttuuripolku, jolla pääsee tutustumaan Keravajoen koskiin ja kylän teollisuushistoriaan.

 

Tervetuloa Folkkaamaan Kaukasten kulttuurimaisemaan!